"Liefde is (niet)"

Hoe hemels of hels is jouw relatie?
 
Een goede liefdesrelatie is niet altijd eenvoudig. Ook als je elkaar graag ziet, kan het weleens gebeuren dat je elkaar de duvel aandoet. Daarom lanceren VIVA-SVV, zij-kant en de beweging tegen geweld – vzw zijn, op 9 oktober de campagne ‘Liefde is (niet)’.
 
Met de campagne ‘Liefde is (niet)’ ondersteunen zij-kant, VIVA-SVV en de Beweging tegen Geweld – vzw Zijn je om je relatie gezond te houden. Op deze website geven we tips en tricks, maar we zijn ook benieuwd naar wat jij zelf belangrijk vindt in een relatie. Laat ons weten wat liefde voor jou (niet) is via de Facebookpagina Stop Partnergeweld.
 
Benieuwd of je een hemelse of een helse relatie hebt? Doe dan zeker de relatietest!

 

Meer info over de campagne
Het volledige persdossier vind je hier!

 

Resultaten van de campagne:

“Valentijn is het feest van de liefde. Maar liefde, wat betekent dat eigenlijk? We vroegen het aan 30.000 Vlamingen en Brusselaars.
 
Eerst het goede nieuws. Uit analyse van alle testresultaten blijkt dat 6 op de 10 respondenten een gezonde relatie heeft.De opvallendste positieve conclusies in onderstaande infographic: Toch zijn er bij 4 op de 10 respondenten signalen die wijzen op een onevenwichtige relatie. Het gaat dan over controlerend gedrag, slechte communicatie, weinig respect of jaloezie.
 
De relatietest
 
4.918 mensen vulden de  test in, waaronder 1.113 mannen, 3.765 vrouwen en 40 mensen die zich als ‘X’ registreerden. Mannen en vrouwen scoren over het algemeen gelijk, toch zijn er een aantal  significante verschillen. Zo geven vrouwen vaker dan mannen aan dat het hun partner niet veel kan schelen wanneer ze een probleem hebben. Meer mannen dan vrouwen worden dan weer slachtoffer van partners die sms’jes, e-mails en privé-Facebookberichten checken. 
 
Relatietips
 
Eind vorig jaar trokken de organisaties door Vlaanderen en Brussel met de campagne ‘Liefde is (niet)’ en gaven ze mensen relatietips. Enkele tips op een rij:
• Luister naar elkaar en respecteer elkaar
• Accepteer elkaars fouten
• Geef elkaar voldoende ruimte
• Durf ‘nee’ zeggen en aanvaard die ‘nee’ van de ander
• Geef aan als je partner je kwetst
Meer  relatietips  op  www.horenzienenpraten.be Wie  wil,  kan  daar  ook  de relatietest  nog invullen.
 
Bekijk het filmpje en doe de test!”
 
Het afsluitende persbericht lees je hier