Voor kinderen & jongeren

1712

Het centrale meldnummer 1712 is er voor iedereen, ook voor kinderen. Je kan elke werkdag bellen tussen 9 en 17 uur voor al je vragen rondom geweld en misbruik. Het nummer is gratis en verschijnt niet op de telefoonrekening. 

 

Jongeren Advies Centrum (JAC)

Het JAC is er voor alle kinderen vanaf 12 jaar. Zij zijn er voor alle vragen waar jongeren geen weg mee weten. Bij het JAC geloven ze niet in domme vragen of taboes. Bovendien werken ze helemaal anoniem. 

Je kan een JAC vinden in jouw buurt via hun website, daar vind je ook het juiste telefoonnummer voor de JAC bij jou in de buurt: www.jac.be

Of je kan met een jongerenhulpverlener chatten of mailen!

 

Slachtoffer of getuige

Ben je thuis of elders slachtoffer van mishandeling of verwaarlozing of ben je getuige van de ruzies tussen je ouders dan kun je aankloppen bij het vertrouwenscentrum voor kindermishandeling. (VK)

De VK’s zijn een meldpunt voor alle mogelijke situaties van geweld op kinderen.
Iedereen (zowel kinderen en jongeren zelf als hulpverleners en mensen uit de omgeving van een kind) die een vermoeden of een ongerustheid heeft over verwaarlozing of mishandeling van een kind, kan contact opnemen met een VK

 

Gewoon even praten

Awel, vroeger 'Kinder- en Jongerentelefoon (KJT)', is er voor kinderen en jongeren met vragen. Je kan er met al je vragen  en problemen terecht. Hun telefoonnummer is 102. Je kan en mag hen voor om het even wat bellen, mailen of schrijven . Je kan er ook chatten over je vragen en problemen. Voor meer info kan je terecht op hun website.

 

Pesten

Voor alle informatie over pesten kan je tercht op www.kieskleurtegenpesten.be en Cyberpesten.be