Workshop Creatief Schrijven - De Schaamte voorbij!

Workshop: creatief schrijven – De schaamte voorbij!

 

Zit je met je verhaal? Wil je dit graag delen met anderen? Schrijf je dan in voor de workshop ‘Creatief Schrijven’ van vzw Zijn – Beweging tegen Geweld.

 

Uit ervaring weten wij dat het enorm deugd kan doen om met lotgenoten te praten of om ervaringen van lotgenoten te kunnen lezen. Dit kan een belangrijke steun betekenen bij het verwerken van eigen problemen en emoties.

 

Doel van de workshop.

Het spreken over partnergeweld en/of familiaal geweld brengt emoties met zich mee. Het uiten van deze emotie en het delen van hun verhaal doet de mensen zichtbaar goed.

  • Het lucht enorm op om je verhaal te doen, ook al is dit dan op papier
  • Je verhaal kan veel betekenen voor mensen in vergelijkbare situaties

 

Dit zijn dé redenen om je levensverhaal op papier te zetten, ook al is het een moeilijk en verdrietig verhaal. Vaak denken we dat het makkelijker is om maar niet te praten en te schrijven over moeilijke dingen. Maar ga eens na: hoe vaak gebeurt het niet dat je met jouw pijn of verdriet geconfronteerd wordt op een ongelegen moment? En hoeveel moeite kost het je dan om te zorgen dat zo’n moment voorbij gaat zonder dat jij je bloot hoeft te geven? De spanning die dat met zich meebrengt groeit naarmate de tijd vordert. En de angst voor de emoties die los zullen komen als je er wel over praat groeit mee. Het gaat jou beheersen in plaats van dat jij er de baas over bent. Wanneer je opschrijft wat je meegemaakt hebt, zal je merken dat het ‘venijn’ eruit is. Je hebt het verdriet en de pijn in de ogen gekeken en daarmee is het niet langer de baas over jou. Makkelijk is het niet. Maar opluchten doet het wél!

De workshop wordt begeleid door Anya van der Gracht – ervaringsdeskundige en schrijfster van
Toen was je weg,  Achter tralies beland, 3 oktober

Anya van der Gracht schrijft het liefst op waarheid gebaseerde romans. Zij vindt het belangrijk mensen te laten zien dat positiviteit, doorzettingsvermogen en humor een zeer waardevolle combinatie is waarmee je een positieve draai kunt geven aan je eigen leven of dat van anderen.

Data: De workshop bestaat uit 5 dagen:

- donderdag 8 oktober 2020 van 11u00 tot 16u00
- donderdag 22 oktober 2020 van 11u00 tot 16u00
- donderdag 12 november 2020 van 11u00 tot 16u00
- donderdag 26 november 2020 van 11u00 tot 16u00
- donderdag 10 december 2020 van 11u00 tot 16u00

Adres: Veilig thuis Antwerpen, Bexstraat 20   -2018 Antwerpen
Deelname: 50,00 euro voor de 5 workshops (broodjes + drank tijdens de workshops) op rekeningnummer BE20 4366 2819 1156

Inschrijven  of meer info via mieke@vzwzijn.be voor 25 september 2020.  Je bent pas ingeschreven na bevestiging van de organisatie.

Beperkte plaatsen!