Week tegen Familiaal Geweld - Stad Gent

Liefde mag geen pijn doen.  Week tegen Familiaal Geweld - 20 tot 27 november 2017

25 november is Internationale dag tegen geweld op vrouwen. De Stad Gent grijpt dit aan om extra aandacht te vragen voor alle vormen van familiaal geweld. Geweld in de familie treft immers niet alleen vrouwen maar ook mannen, kinderen, ouders en grootouders.
 
In deze eerste Gentse week tegen familiaal geweld kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. Alle activiteiten zijn gratis. Ze maken ons bewust van de problematiek en tonen ons hoe we die op een kordate en opbouwende manier kunnen aanpakken.

 

Activiteiten:

Een vlindertegel tegen zinloos geweld

In augustus 2016 werd Rhizlène, een jonge mama, aan de Koopvaardijlaan neergestoken door haar ex-partner. Ze overleed enkele dagen later. We plaatsen samen met burgemeester Termont een vlindertegel tegen zinloos geweld op de plek van dit familiedrama. Op deze manier willen we de herinnering aan Rhizlène levend houden en wordt de vlindertegel een blijvende reminder om niet blind te zijn voor de problematiek van familiaal geweld.

wanneer: maandag 20 november 2017 van 13 tot 13.45 uur Om 12.30 uur is er onthaal met soep
waar: bushalte Koopvaardijlaan 3, Gent
organisatie: Stalkingalarm Stad Gent
in samenwerking met CAW Oost-Vlaanderen
inschrijving: iedereen is welkom, inschrijven is niet nodig
 
Muzikale voorstelling ‘de donkere kant van de liefde’ door Deborah Ostrega en Ernst Löw 
 
We volgen het verhaal van Johanna die gevangen zit in een ongezonde relatie en zoeken samen naar een uitweg. Dit concert raakt en zet ons aan om niet blind te zijn voor de moeilijkheden in onze eigen relaties en die van anderen. 
Na de muzikale voorstelling brengen we duiding en is er ruimte voor getuigenissen en vragen, waarna we rustig napraten bij een drankje.
wanneer: woensdag 22 november 2017 van 19.30 tot 22.30 uur
waar: Zaal De Blauwe Vogel in De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
organisatie: Vzw Zijn - Beweging tegen Geweld in samenwerking met de Stad Gent
inschrijving:  verplicht via Gentinfo van 23 oktober tot 17 november 2017 via 09 210 10 10 of go.stad.gent/weektegenfamiliaalgeweld
 
Infomoment Weerbaarheidstraining
 
Hebt u ook het gevoel dat u anderen te vaak over uw grenzen laat komen? Dat u te dikwijls ‘ja’ zegt terwijl u vanbinnen keihard ‘neen’ roept? Lukt het niet om op een beleefde en kordate manier voor uzelf op te komen? Kom dan zeker eens luisteren op dit infomoment over weerbaarheidstraining.
wanneer:
zaterdag 25 november 2017 van 11 tot 12 uur
waar: Buurthuis Sluizeken,Godshuishammeke 20, 9000 Gent
organisatie: Stalkingalarm Stad Gent
inschrijving: mail naar stalkingalarm@stad.gent of bel naar 0473 53 15 09
 
Weerbaarheidstraining voor slachtoffers van (ex-)partnergeweld
 
Deze weerbaarheidstraining richt zich tot vrouwen die het slachtoffer zijn of werden van geweld door een (ex-)partner en die willen leren hoe ze grenzen kunnen stellen.
In 6 sessies van telkens 2 uur leren we hoe we na een gewelddadige relatie weer voor onszelf durven op te komen. We vergroten zowel onze verbale assertiviteit als lichamelijke weerbaarheid.
wanneer: 6 maandagavonden vanaf 27 november
info: Voor meer informatie neemt u voor 15 november 2017 contact op met Stalkingalarm op 0473 53 15 09 of via stalkingalarm@stad.gent