Vrouwendag: 11 november 2012 in Oostende

 

41ste Vrouwendag op 11 november 2012
Hoogtijd! Voor een andere wereld

 
 
Oostende is gaststad voor de 41ste Vrouwendag. Op 11 november 2012 rolt het Casino Kursaal van Oostende de rode loper uit voor deze bijzondere happening. Onder het mom van de crisis verdwijnen sociale rechten en leven we steeds gejaagder, moeizaam balancerend tussen werken, zorgen en engagementen. Ecosystemen en het klimaat staan onder druk, maar economische groei gaat voor. Gelukkig klinkt de roep om een meer gelijke, solidaire en duurzame wereld alsmaar luider. Hoogtijd voor onze ideeën!
 
Op de Vrouwendag van 11 november brainstormen we met vrouwen én mannen over hoe feminisme zo’n wereld kan helpen bouwen. We vinden inspiratie bij nieuwe bewegingen als Occupy en de Indignados, halen oude feministische ideeën over werken en wonen van onder het stof en gaan met die inzichten aan de slag. Kom naar de Vrouwendag en verander mee de koers!
 
In samenwerking met de Stad Oostende en de Provincie West-Vlaanderen en de Oostendse vrouwen en vrouwenorganisaties werkte het Vrouwen Overleg Komitee een uniek programma uit: panelgesprekken en debatten, rijkelijk gevarieerde workshops, muziek, poëzie, informatieve standjes. Er is bovendien doorlopend kinderopvang.
 
Bijgevoegd vindt u de affiche en folder met het volledige programma en alle praktische informatie. Wij rekenen uiteraard op uw medewerking om dit promotiemateriaal zo ruim mogelijk te verspreiden. Wellicht zijn er ook heel wat plaatsen waar een affiche van de Vrouwendag mooi zou ogen. Kan u nog meer folders en affiches verspreiden? Laat het ons weten (tel: 02/229.38.73; fax: 02/229.38.06; voksecretariaat@amazone.be) en wij bezorgen u zo spoedig mogelijk bijkomend promotiemateriaal.
 
Op deze dag zijn heel wat helpende handen nodig. Ben jij geïnteresseerd of ken je mensen in je kennissenkring, bij familie, collega's enz... die één van deze taken zouden willen opnemen, vul of laat deze vrijwilligersfiche dan invullen en kom ons helpen. Er zijn verschillende taken: infobalie, kassa ingang, onthaal spreeksters/artiesten, klaarzetten zalen, zaalverantwoordelijke, toegangscontrole, enz...Wie 2 uren meehelpt, krijgt een gratis inkomkaart. Daarvoor kan u ook terecht op het VOK-secretariaat. De  vrijwilligsersfiche hierbij mag eveneens ruim verspreid worden.
 
Alvast bedankt voor uw medewerking en we zullen je graag verwachten, tot op 11 november 2012, of je kunt er ook een weekendje van maken, met één of twee overnachtingen want er zijn nog interessante acitiviteiten die dan in Oostende plaatsvinden
Onze verontschuldiging indien je deze mail reeds ontving via een ander kanaal.
 
 
Het Vrouwen Overleg Komitee