Vrouwen betoogden tegen partnergeweld in Gent

Brussel, 1 juli 2013 – Op zondag 30 juni werd er in Gent gedemonstreerd tegen partnergeweld op initiatief van Turkish Lady Gent vzw. Een dertigtal vrouwen kwamen luisteren naar getuigenissen van slachtoffers.

De demonstratie werd georganiseerd naar aanleiding van de twee moorden in Gent. Een Turkse en Marokkaanse vrouw werden recent door hun partner om het leven gebracht.

De Gentse Schepen voor (onder andere) Gelijke Kansen, Resul Tapmaz, kwam hen een hart onder de riem steken. In De Standaard zei hij ‘Ik vind het ongelooflijk moedig dat ze hier stonden en een sterk signaal naar de maatschappij en het beleid willen geven’. In het bestuursakkoord is er aandacht voor gelijke kansen en vrouwenbeleid en in het bijzonder het aanpakken van geweldincidenten. Er zijn al veel acties en projecten binnen middenveldorganisaties, maar de boodschap was vooral om die te blijven actualiseren en zeker in preventie te blijven investeren.’

De VRT maakte een (mini)reportage. Om de reportage te bekijken, klik hier.

Een van de vrouwen die getuigde over hoe zij slachtoffer werd van haar partner, werd geïnterviewd door De Standaard. Het interview met haar en met de voorzitter van Turkish Lady, Ayfer Kuru, kan u via onderstaande links lezen.