Tienermeisje pleegt zelfmoord na pesterijen op school

Een tienermeisje van zestien dat zich vorige week maandag van het leven beroofde, heeft dat volgens haar familie gedaan omdat ze zwaar gepest werd op school. Haar 14-jarige broer is een antipestgroep op Facebook gestart. Het parket neemt de zaak heel ernstig.

Lisa L. was een leerlinge van de Handelsschool in Sint-Joris Gent. Vorige week pleegde de amper zestienjarige tiener zelfmoord. Haar broer Thibault doet nu een emotionele oproep op Facebook om zulke drama's in de toekomst te vermijden. "Mijn zus is uit het leven gestapt door pesterijen. Help mij ervoor te zorgen dat het voor iemand anders NIET te laat is." Er kwamen al meer dan duizend reacties op deze antipestgroep van Thibault L.

"Mijn bedoeling is om tegen pesterijen in te gaan zodat je beseft hoever het kan leiden, want Lisa is zeker niet de enige en er komen er altijd bij", aldus nog Thibault op Facebook.  "KOM OP TEGEN PESTEN! ZEG STOP!", luidt het strijdlustig.

Het parket van Gent voert een onderzoek naar wat er precies gebeurd is die fatale derde oktober, en vooraal ook daarvóór. Ook volgens de ouders van het slachtoffer is het zeker niet uitgesloten dat er een verband bestaat tussen de zelfdoding en de pesterijen op school.

Het pesten werd nooit gemeld bij de politie maar wel aangekaart op school. Het parket onderzoekt nu wie er welke verantwoordelijkheid draagt in deze tragedie. (jv)

Zelfmoordlijn: bel 02/649 95 55 (gratis) of chat via www.zelfmoordlijn.be.