Sloganwedstrijd Beweging tegen Geweld - vzw Zijn

Doe mee aan onze wedstrijd en verzin een slogan over het verband tussen alcohol en partnergeweld.

Uit wetenschappelijk onderzoek en ervaringen van hulpverleners blijkt dat alcohol vaak een rol  speelt bij partnergeweld. Het alcoholmisbruik werkt drempelverlagend waardoor men sneller tot geweld overgaat. Alcohol wordt vaak gebruikt om met het geweld om te gaan.

Om mensen bewust te maken van dit verband en koppels op weg te zetten naar de juiste hulpverlening (voor het geweld en/of alcoholprobleem) organiseert de Beweging tegen Geweld – vzw Zijn in het najaar een grote campagne rond deze problematiek. Er worden affiches en brochures ontwikkeld. De affiches en brochures worden verspreid in dokterspraktijken, hulpverlenings-instanties en op openbare plaatsen.

We zijn op zoek naar treffende slogans om onze campagne te begeleiden.  
 
De slogans kunnen gebruikt worden op de affiches en brochures. We proberen op deze manier de aandacht te trekken van het publiek en/of de betrokkenen en het verband tussen alcohol en geweld aan het licht te brengen.

Kan jij een slogan bedenken die op een subtiele maar krachtige manier het verband tussen alcohol en partnergeweld kan duidelijk maken, aarzel dan niet om ons je idee op te sturen.
 

  • Je kan je slogan opsturen naar mieke@vzwzijn.be
  • Mail je inzending door tegen ten laatste 3 oktober 2012
  • Vermeld je contactgegevens: naam, mail, adres en eventueel organisatie


Je maakt kans om één van de volgende prijzen te winnen:

  • 1e prijs: 10 filmtickets
  • 2e prijs: 4 filmtickets
  • 3e prijs: 2 filmtickets


De winnaars worden gekozen door een onafhankelijke jury.

Veel succes!