MoveMen

MoveMen brengt individuen en organisaties samen die werken met jongens en mannen rond gendergelijkheid in Vlaanderen. Samen gaan we voor gendergelijkheid, positieve invullingen van mannelijkheid en geweldpreventie.
 
MoveMen is de opvolger van Men Engage Vlaanderen en is ontstaan uit de samenwerking tussen de Beweging tegen Geweld – vzw Zijn en RoSa vzw en is verbonden met het internationale Men Engage Alliance.
 
MoveMen engageert jongens en mannen om actief bij te dragen aan de strijd tegen genderongelijkheid en geweld.
 
MoveMen sensibiliseert en informeert over stereotypen en schadelijke opvattingen over mannelijkheid, en hoe deze opvattingen in relatie staan tot gender(on)gelijkheid, relaties, discriminatie en privileges, en geweld.
 
Dit doen we via:
  • Vormingen en projecten die we ontwikkelen en uitrollen op maat van verschillende contexten zoals het onderwijs of detentiecentra.
  • Het MoveMen Platform dat professionals samenbrengt die werken met jongens en mannen rond gendergelijkheid, met als doel om kennis te delen, samen projecten op te zetten en aanbevelingen te formuleren naar het beleid toe.
  • Internationale uitwisseling waarbij we de link leggen tussen internationale en lokale spelers die op een intersectionele manier werken rond het thema mannelijkheid.
Met MoveMen willen we 'mannen in beweging brengen', we willen jongens en mannen inspireren om nieuwe, positieve vormen van mannelijkheid te verkennen en te promoten.
 
Neem gerust een kijkje op de nieuwe website www.MoveMen.be
 
Contact
 
Wil je graag meer weten? Neem dan contact op met Koen Dedoncker (stafmedewerker bij Vzw Zijn): koen@vzwzijn.be