#MijnKeerpunt

#MijnKeerpunt

 

Bekijk​ en deel het filmpje​ #MijnKeerpunt LINK
Download het stappenplan â€‹LINK
Ontdek de campagnesite #MijnKeerpunt LINK
Basiskader hulpverlening LINK

 

Scheiden van je gewelddadige ex-partner wordt vaak afgebeeld als het einde van het geweld. Maar het partnergeweld stopt dan niet altijd. Door uit een geweldcyclus te ontsnappen, breng je jezelf en je kinderen daarom nog niet in veiligheid. De ex-partner probeert nog steeds in verschillende situaties controle uit te oefenen. Beweging Tegen Geweld – vzw Zijn roept met deze nieuwe campagne #MijnKeerpunt op om post-partnergeweld te herkennen, het taboe te doorbreken en hulp te bieden.

 

POST PARTNERGEWELD, vaak met kinderen als middel

Het partnergeweld neemt na scheiding een andere vorm aan. Het gaat hier niet om een vechtscheiding waar beide ouders het conflict in stand houden, maar hier probeert één ouder de andere te intimideren en te controleren op verschillende manieren en worden de kinderen hier vaak ingezet als middel.

 

POST PARTNERGEWELD in +6 gedaanten

Intimidatie en stalking, financieel geweld, juridisch geweld, verwaarlozend en gewelddadig ouderschap, in diskrediet brengen en ouderverstoting. Dit zijn de meest voorkomende manieren waarop ex-partners terreur zaaien in het nieuwe leven van de gescheiden partner. In extreme gevallen leidt dit tot ‘gezinsdrama’s’ met dodelijke afloop. Lees meer over de vormen van dit geweld verderop in het stappenplan en het basiskader voor hulpverlening.

 

TABOE DOORBREKEN, handvaten aanbieden

Het is essentieel om gescheiden ouders die post partnergeweld meemaken voldoende handvaten te bieden om zichzelf en hun kinderen voldoende te beschermen – en het taboe te doorbreken rond dit fenomeen post partnergeweld. De campagne #mijnkeerpunt omvat een beklijvend filmpje, een concrete toolbox, een website met achtergrondinformatie én de mogelijkheid om deel uit te maken van de POST PARTNERGEWELD Adviesraad. Klik hier om je in te schrijven.