Mannen, breek er doorheen, je bent echt niet alleen

Ervaar jij psychische en/of fysieke mishandeling of bedreiging door je partner? Je bent niet alleen.
 
1 op 10 mannen doet aangifte van partnergeweld, maar dit zijn slechts de gerapporteerde cijfers. Omdat er in onze maatschappij nog steeds een beeld heerst dat mannen hun mannetje wel kunnen staan, vinden de meesten het moeilijk om erover te praten. Dit alles maakt dat het cijfer in de werkelijkheid wellicht hoger ligt.
 
Enkel als jullie spreken kunnen wij helpen om de spiraal van geweld te doorbreken.
 
Beweging tegen Geweld - vzw Zijn heet jullie welkom op de praatgroep voor mannelijke lotgenoten. Elke tweede dinsdag van de maand om 18u00 komen we samen op een goed te bereiken locatie van het CAW te Gent. Naast de lotgenotengroep voor mannen van Family Justice Center en CAW in Mechelen is dit de eerste in Oost-Vlaanderen. Onze groep wordt mee begeleid door een ervaringsdeskundige.
Hoe gezond is jouw relatie? Onderstaande checklist van de politiecampagne ‘Mishandelde mannen zijn geen mietjes’ helpt je hierbij.
 
Lees hier de getuigenis van X, een mannelijk slachtoffer
Herken je dit en ben je het moe? Doorbreek het taboe!
 
Mails worden vertrouwelijk behandeld op info@vzwzijn.be
 
Meer informatie over partnergeweld op mannen:
 
#OokMannenMakenHetMee
 
Artikel uit het tijdschrift Sociale vraagstukken:  Vrouwen plegen even vaak huiselijk geweld als mannen.
 
Documentaire: Vrouw slaat man Documentaire waarin twee mishandelde mannen een jaar lang op de voet gevolgd worden. Het wordt duidelijk dat mannen ook slachtoffer kunnen zijn van huiselijk geweld.
Documentairemakers: Elene Lindemans