Kwaad zijn is oké, doe er iets goed mee

Je hart gaat sneller kloppen, je wordt rood, je handen beginnen te tintelen, je ademhaling versnelt of je kan niets meer verdragen: dit zijn allemaal mogelijke signalen die aantonen dat je kwaad wordt.

Iedereen is wel eens kwaad, dus jij hoogstwaarschijnlijk ook. En dat is oké. Kwaadheid is een normaal en zelfs noodzakelijk gevoel.

De kunst bestaat erin om de kwaadheid op de juiste temperatuur te krijgen én te houden, en ze dan meteen in te zetten om er mooie dingen mee te doen.

Kwaadheid is immers een vermomd verlangen: de emotie vertelt je dat er iets belangrijks aan de hand is en dat verandering nodig is. Bovendien bevat kwaadheid de energie om ook echt in actie te komen.

Weet je niet altijd hoe je met je kwaadheid moet omgaan? Kan je extra tips gebruiken om je kwaadheid op een positieve manier naar buiten te brengen?

VIVA-SVV, de progressieve vrouwenbeweging zij-kant, de Beweging tegen Geweld – vzw Zijn en vzw Touché geven tips en tools om kwaadheid te herkennen, te kanaliseren en om te zetten naar iets positiefs.

Bekijk het filmpje, doe de test en lees onze tips om je kwaadheid om te buigen naar een kracht.