“Hoe maak jij agressie bespreekbaar? Kaarten op tafel!”

Icoba lanceert het eerste deel van haar campagne ‘Agressie? Speel erop in.’
 
De ‘Speel erop in’-campagne behandelt vier aspecten van het levend maken en houden van een agressiebeleid. Voor het najaar 2015 is dat: ‘Hoe maak jij agressie bespreekbaar? Kaarten op tafel!’ Agressie beheersbaar maken, begint door agressie als probleem te erkennen en bespreekbaar te maken in alle geledingen van de organisatie. Enerzijds om uit te klaren wat agressie precies is. Anderzijds om de gevolgen van agressie te onderkennen en om tot duidelijke afspraken en onderlinge afstemming te komen.
 
Om dit campagnethema zichtbaar te maken op de werkvloer ontwierp Icoba een poster, een sticker en een sleutelhanger. Daarnaast wil Icoba leidinggevenden en medewerkers helpen om agressie en agressiebeheersing op tafel te krijgen. Daarvoor stelde Icoba een digitale toolbox met praktische doe- en praatactiviteiten samen. Om mensen wegwijs te maken in de mogelijkheden van de toolbox richt Icoba in de loop van dit najaar enkele demo-sessies in. Verder kunnen geïnteresseerde leidinggevenden en medewerkers gratis intekenen op twee opleidingen in open aanbod.
 
In november 2015 krijgen alle organisaties uit de Vlaamse opvoedings- en huisvestingssector en de Vlaamse welzijns- en gezondheidssector een sensibilisatiepakket. Deze organisaties kunnen het materiaal kosteloos bijbestellen. Organisaties uit andere sectoren kunnen het materiaal tegen betaling van port- en productiekosten verkrijgen. Al het materiaal is ook gratis op www.agressiespeeleropin.be te downloaden.