Doe mee met de Pesten-dat-kan-niet-prijs voor kinderen!

Doe mee met je klas aan de Pesten-dat-kan-niet-prijs voor kinderen!
Zit je in het vijfde of het zesde leerjaar, doe dan samen met je klasgenoten mee aan de Pesten-dat-kan-niet-prijs voor kinderen!

 

Wat moet de klas doen?
Toon op een creatieve manier dat je op een leuke school zit waar pesten niet OK is. Maak een plakboek, een knutselwerk, een filmpje of een andere leuke creatie waarmee je de jury overtuigt dat jouw klas en jouw basisschool de pesten-dat-kan-niet-prijs echt verdient.

Hoe neem je deel aan de wedstrijd?
Onderaan deze webpagina vind je een deelnemingsformulier. Print het af, vul het volledig in en stuur het vóór 5 februari 2011 samen met je creatie naar Jeugd en Vrede vzw - Koningin Astridlaan 160, 2800 Mechelen.

Wie is de jury?
Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten zal alle creaties onder de loep nemen. De 5 beste inzendingen worden genomineerd en op 25 februari (bij de start van de Vlaamse week tegen Pesten) voorgelegd aan de kinderjury. De kinderjury bestaat uit 6 kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar. Zij worden bijgestaan door Véronique en Peter van Ketnet. De kinderjury kiest uit de 5 genomineerden, één grote winnaar.

Wat kan je winnen?

De vijf genomineerde klassen winnen een verrassingspakket ter waarde van 100 euro. De grote winnaar krijgt daarbovenop een cheque van 500 euro. Op het deelnemingsformulier kan de klas zelf aangeven wat het met deze geldprijs wil doen.

Wanneer en waar worden de prijzen uitgedeeld?
3 leerlingen en één begeleider per genomineerde klas worden op 25 februari uitgenodigd in een basisschool in Turnhout. (meer info volgt later).
De leerlingen stellen hun creatie voor aan de kinderjury. Tijdens de deliberatie, kunnen ze deelnemen aan een leuke workshop. Tot slot zijn ze eregast tijdens de prijsuitreiking en mogen ze hun prijs in ontvangst nemen.