De Vlaamse regering lanceert vandaag grenslijn.be

De Vlaamse regering lanceert vandaag grenslijn.be, een nieuwe website die alle expertise en informatie over grensoverschrijdend gedrag bundelt. De website mikt vooral op vrijwilligers en professionals die met kinderen werken.
 
 
 
Grenslijn.be is voor alle duidelijkheid geen meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag, maar een plek waar u terechtkunt als u op zoek bent naar informatie over de problematiek. Dat kan gaan om verduidelijkende artikels, diepgaande publicaties of werkmaterialen die meteen bruikbaar zijn in de praktijk.
 
De website is een gezamenlijk initiatief van de Vlaamse ministers Jo Vandeurzen (CD&V, Welzijn), Hilde Crevits (CD&V, Onderwijs), Philippe Muyters (N-VA, Sport) en Sven Gatz (Open VLD, Jeugd). Het idee erachter is dat de informatie nu te versnipperd is en beter kan gebundeld worden op één platform.
 
Themabeheerders
De kennis wordt aangeleverd door verschillende "themabeheerders" die specifieke expertise hebben over een deelaspect van grensoverschrijdend gedrag. Zo wordt het thema agressie beheerd door Icoba, discriminatie door Unia, kindermishandeling door het Vlaams ExpertiseCentrum Kindermishandeling, online risico’s door Mediawijs, pesten door Tumult, seksueel grensoverschrijdend gedrag door Sensoa en welbevinden door het Vlaams Instituut Gezond Leven.
 
Iedereen kan terecht op de website, maar het is in de eerste plaats bedoeld voor vrijwilligers en professionals in de kinderopvang, de jeugdhulp, het onderwijs, de jeugdsector en de sport- en welzijnssector. Grenslijn.be wil hen ondersteunen om gepast te reageren op grensoverschrijdend gedrag.