Caravane d'amour

Uit een studie van de Franse gemeenschap blijkt dat 90% van de jongeren in hun relatie af te rekenen hebben met geweld. Maar zijn de jongeren het eens met die cijfers?

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lanceerde op 6 april 2011 een sensibilisatiecampagne ter bestrijding van geweld in liefdesrelaties, gericht op de Brusselse jongeren tussen 15 en 20 jaar oud. Deze campagne kadert in het gewestelijk actieplan 2011 ter bestrijding van partner- en intrafamiliaal geweld, dat onlangs aan het Brussels Parlement werd overgemaakt.
De doelstelling van deze campagne is bij Brusselse jongeren geweld te voorkomen dat gebaseerd is op stereotypen en door de maatschappij opgelegde sociale rollen. Gezien de bijna epidemische verspreiding van partner- en intrafamiliaal geweld in onze maatschappij, leek het ons uiterst belangrijk om deze jongeren zo vroeg mogelijk bewust te maken van het belang van wederzijds respect en gelijkheid tussen meisjes en jongens.
Het belangrijkste onderdeel van de gewestelijke campagne is een ‘Caravane d’Amour’, versierd in de kleuren van de campagne. In deze caravan zullen jongeren hun visie kunnen geven over liefde en geweld in liefdesrelaties. De jongeren zullen ook informatie krijgen over deze problematiek. De caravan zal gedurende een maand rondreizen in het hele Brusselse Gewest. Meer informatie over het traject van deze caravan en over de campagne is binnenkort te vinden op de website www.90procent.be.
 

Bezoek ook de foto's op de facebookpagina "Lancering van de Caravane d'Amour"...