Campagne 25 november Oost West Thuis Best - een lied tegen geweld.

Oost west, thuis best” is het refrein dat door een dertigtal bekende Belgen wordt gezongen ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen geweld tegen vrouwen. Zij gingen in op de oproep van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen en wilden hun stem gebruiken om hun engagement in de strijd tegen deze problematiek kracht bij te zetten.

Ook Vice-Eerste minister en minister van Werk en Gelijke Kansen Joëlle Milquet, en de senatrices Sabine De Bethune et Fatiha Saidi herinnerden op de persconferentie van 25 november 2011 aan de uitdagingen en prioriteiten met betrekking tot het geweld tegen vrouwen.

Voor meer informatie, lees het persbericht (PDF, 194.53 Kb) dat het Instituut op 25 november heeft verspreid.

 

De gemeenschappelijke drijfveer: het verspreiden van de boodschap "Durf nee te zeggen!" tegen het geweld tegen vrouwen voor een zo breed mogelijk publiek.
We nodigen u uit om de clip te bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=YwNts5qXRHE  en om deze massaal te verspreiden. U kan het nummer ook gratis downloaden op de website www.durfneenzeggen.be . De spots en de videoclip zijn beschikbaar, net als de tekst in het Frans, het Nederlands en het Duits. 

 

Oost west Thuis best - Coups bas Prends ça