Boek: Als liefde overleven wordt

Pelckmans uitgevers staat sinds jaar en dag garant voor educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven, waaronder ook verscheidene psychologie- en pedagogieboeken die je zowel professioneel als privé kunnen inspireren en verrijken. We delen dan ook graag enkele van onze boekentips. Via de achterliggende link kan je meer info terugvinden over de inhoud en ook een inkijkexemplaar virtueel doorbladeren.

 

 

A picture containing diagram

Description automatically generated

Als liefde overleven wordt

Triene-Mie Le Compte en Anne Groenen

In Als liefde overleven wordt schetsen de auteurs aan de hand van het levensverhaal van Titi de eerste tekenen van misbruik, de manipulatieve strategieën van de dader en de langdurige gevolgen. Daarnaast lees je hoe je als buitenstaander de slachtoffers kunt helpen en hoe je leert praten over partnergeweld.

Voor iedereen die met (niet-)fysiek partnergeweld te maken heeft: slachtoffers, geweldplegers, omstanders en professionals.

 

Triene-Mie Le Compte is ervaringsdeskundige. Ze wil meer bewustzijn creëren voor de onzichtbare epidemie van (niet-)fysiek partnergeweld. Anne Groenen is doctor in de criminologische wetenschappen en familiaal bemiddelaar. Ze is werkzaam bij 2shine2 en is de verantwoordelijke van expertisecentrum Resilient people van het UCLL.

 

Beluister HIER alvast de podcast van VRT NWS Extra.