Awel, de nieuwe naam voor de De Kinder- en Jongerentelefoon (KJT)

De Kinder- en Jongerentelefoon (KJT) Vlaanderen, sinds jaar en dag het luisterend oor voor kinderen en jongeren die ergens mee zitten, heet vanaf vandaag 'Awel'.

Met de nieuwe naam en een bijbehorend logo, wil de KJT duidelijk maken dat ze meer is dan een telefoonlijn. De nadruk komt veel te meer te liggen op de online communicatiemogelijkheden. Er is ook een nieuwe website, Awel.be, die kinderen en jongeren nu ook via hun smartphone of tablet kunnen bereiken.

Volgens Sibille Declercq van Awel kent de online dienstverlening een grote groei. Het is dan ook logisch dat die verder uitgebouwd wordt.

“Tegelijkertijd botsten we steeds weer op de zwakte van onze naam, de 'telefoon'. Die telefoon, 102, blijft bestaan maar met Awel trekken we de aandacht op de andere, online manieren om ons te bereiken”, aldus Declercq.

De naam Awel verwijst naar het beginwoord dat jongeren en tieners gebruiken als ze een verhaal starten. Het is als een bevrijdende zucht. Een voordeel is dat awel in alle dialecten gebruikt wordt en hetzelfde betekent.

 

www.awel.be