ALCOHOL heeft een (harde) hand in partnerGEWELD

 

 

De Beweging tegen Geweld – Vzw Zijn nodigt u van harte uit op de studienamiddag over het verband tussen alcohol en partnergeweld.


Na de studienamiddag  bent u welkom op de vernissage van de fototentoonstelling ‘BANG!’, een fotowedstrijd rond familiaal geweld.
 

 

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er een verband bestaat tussen alcoholgebruik en partnergeweld. Alcohol werkt drempelverlagend binnen partnergeweld en het kan ook een toevlucht zijn voor slachtoffers. Om de link tussen alcohol en partnergeweld te onderzoeken organiseert de Beweging tegen Geweld – vzw Zijn in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen een studienamiddag waarop verschillende elementen van zowel partnergeweld als alcoholgebruik worden belicht.

Wanneer: Dinsdag 26 juni van 14.00u tot 17.30u

Waar: Provinciehuis Boeverbos in Brugge (Koning Leopold III-Laan 41, 8200 Brugge)
 

Programma:

14u00 Welkomstwoord
Koen Dedoncker (Beweging tegen Geweld – vzw Zijn)
14u10 Preventiewerk rond de alcoholproblematiek, in het bijzonder de sensibilisering inzake alcoholgebruik bij volwassenen, de ondersteuning van café uitbaters en personeel bij het omgaan met agressieve dronken klanten en de ondersteuning van organisaties die werken met kinderen uit gezinnen waar een of meerdere ouders drugs (inclusief alcohol) gebruiken.
Niek Vanmaeckelberghe (Coördinator Drugpreventie - stad Brugge)
 
14u40 Hulpverlening bij alcohol –en drugmisbruik en de link die hierin kan worden gelegd naar impulsiviteit en partnergeweld.
Erwin Mortier (Psycholoog CGG Noord-West-Vlaanderen)
 
15u10 Koffiepauze
15u30 Juridisch kader van rechten in een relatie en bij relatiemoeilijkheden - en welke juridische impact alcoholmisbruik kan hebben binnen de context van familiaal geweld.
Liliane Versluys (Advocate en auteur)
16u00 Hulpverlening aan koppels waar zich partnergeweld voordoet, de rol die alcohol in dit geweld speelt en de manier waarop men dit probeert of leert te bestrijden.
Hilde Genetello (Psychologe)
16u30 Fototentoonstelling met receptie


 De studienamiddag is gratis. Inschrijven kan via mieke@vzwzijn.be vóór woensdag 20 juni 2012

     
met de steun van de Provincie West-Vlaanderen