10.10.2016

Interactieve Workshop: herstellen na een ingrijpende gebeurtenis


INFO
  • 10 october 2016 - 10 october 2016
  • Van 20:00 tot 21:30
  • School4Power 9050 Gentbrugge - Oude Brusselseweg 107

Herstellen na een ingrijpende gebeurtenis

 

Interactieve workshop

 

INHOUD

Als we geconfronteerd worden met een ingrijpende gebeurtenis zoals een misdrijf, een plotseling overlijden of verlies moeten er vaak in eerste instantie praktische zaken geregeld worden. Toch vraagt ook het emotioneel bekomen van deze gebeurtenis zijn tijd. Maar hoeveel tijd heb je nodig om hiervan te herstellen? En kunnen we helemaal herstellen na een schokkende gebeurtenis? Hoe slaag je er in verder te gaan met je leven? Waar ligt je veerkracht en hoe kan je die gebruiken?

De rol die de directe omgeving en professionelen die kort na het gebeuren met een slachtoffer of nabestaande in contact komen hierin spelen is heel groot.  Hoe kan je als partner, vriend(in), professional hier best ondersteuning bieden? Wat moet en kan je zeggen en doen? En wat beter niet?

AANPAK

In deze interactieve workshop wordt ingegaan op de noden en behoeften van mensen die geconfronteerd worden met een schokkende gebeurtenis en slachtoffers van een misdrijf, en hoe hier best wordt op ingespeeld. 

Na een uitzetting gebaseerd op recent onderzoek en ervaringen uit het werkveld is er voldoende ruimte voor eigen vragen en inbreng van de deelnemers.

VOOR WIE IS DEZE LEZING?

Deze workshop richt zich naar: mensen die een schokkende gebeurtenis, trauma, plotseling overlijden hebben meegemaakt, slachtoffers van een misdrijf, politiemensen, mensen die werken binnen justitie, hulpverleners, verplegend personeel, onderwijs, lotgenotengroepen,…

TRAINER EN DATA

Ilse Vande Walle heeft twintig jaar ervaring in het begeleiden en ondersteunen van slachtoffers en nabestaanden, zowel individueel als in het groep; het geven van trainingen en workshops; en het coachen van organisaties en scholen rond deze problematiek. Haar jarenlange expertise in het werken met slachtoffers, nabestaanden en hun ouders vonden hun neerslag in twee boeken: “Kinderen helpen na een schokkende gebeurtenis. Praktische gids na een misdrijf of een plotseling overlijden” (2003, uitgeverij Lannoo) en ‘Ik krijg het moeilijk uit mijn hoofd.  Getuigenissen van kinderen, jongeren en hun ouders na een misdrijf of een plotseling overlijden’ (2013, uitgeverij Witsand) . 

Een interactieve lezing van 1.5u aan een groep

Maandag 10/10/16 om 20u -  School4Power: Oude Brusselseweg 107, 9050 Gentbrugge

De workshop is gratis

Meer info op http://school4power.be/aanbod/  Inschrijven kan via inschrijvingen@school4power.be

 

 

Inschrijven voor dit event?


voornaam *
achternaam *
email *
captcha code *