20.11.2023

Save the date: Studiedag "Kracht van verbinding"


INFO
  • 20 november 2023 - 20 november 2023
  • Van 09:30 tot 16:30
  • Munt 6 Brussel

Beweging Tegen Geweld - vzw Zijn nodigt je graag uit op de studiedag "Kracht van verbinding" op maandag 20 november 2023!  

 

Deze studiedag biedt een unieke gelegenheid om samen met gelijkgestemde professionals interactief te zoeken naar nieuwe inzichten, tips en tricks rond het thema familiaal geweld.  

 

De voormiddag draait rond Mijnkeerpunt (9.30-12.30). Op interactieve wijze brainstormen we over het thema post partnergeweld, en krijg je de kans om als hulpverleners praktische tips te delen. Het Instituut voor Gelijkheid van Mannen en Vrouwen stelt hun aanbevelingen voor, naar aanleiding van het onderzoeksrapport rond de rol van onder meer familierechters en notarissen bij partnergeweld en echtscheidingen, dat in hun opdracht door de Universiteit van Hasselt en de Université de Namur werden gevoerd.

 

Na de netwerklunch (12.30-13.30) verdiepen we ons in project Goudlijm (13.30-16.30), met een focus op het implementeren van een buddytraject familiaal geweld in je eigen organisatie. Tijdens een panelgesprek zullen buddy’s en deelnemers hun ervaringen delen. Naar aanleiding van de grote interesse stellen we hier het werkboek en de gratis handleiding voor.  

 

Locatie: Muntpunt: Munt  6 - 1000 Brussel. Op wandelafstand van Centraal Station, Beurs en De Brouckère.

 

Noteer alvast 20 november in je agenda! Je kan je hier inschrijven, zo word je zeker op de hoogte gehouden van de praktische informatie die binnenkort volgt.  Een uitgewerkt programma zal in september verstuurd worden.