17.10.2022

Filmavond 'Beyond' te Boom


INFO
  • 17 october 2022 - 17 october 2022
  • Van 19:00 tot 21:30

Beyond is het beklijvende regiedebuut van actrice Pernilla August, gebaseerd op de roman 'Svinalängorna' van de Finse Susanna Alakoski.
 
Op de dag voor Kerstmis krijgt de 34-jarige Leena het bericht dat haar moeder op sterven ligt. Het naderende einde betekent een terugkeer naar haar verdrongen verleden. Het verdriet over haar kindertijd heeft ze al die jaren weggestopt. Het dwingt haar om voor het eerst in haar volwassen leven de confrontatie met haar moeder aan te gaan.
 
Na de film kan je deelnemen aan de nabespreking rond het thema 'familiaal geweld' in Café De Steiger.
 
Familiaal geweld is een complex probleem, waar ook vandaag nog veel taboe en geheimhouding op rust. Hierdoor blijft het vaak verborgen achter gesloten deuren. Familiaal geweld opmerken volstaat dus niet! Kijk niet weg, maar praat erover.
Doorbreek het taboe, zoek hulp. Voor het te laat is...
Het is belangrijk om het thema bespreekbaar te maken. Daarom bundelen vzw Zijn Beweging tegen Geweld, FJC Mechelen, HiER (preventiehuis voor advies en info), CGG De Pont, CAW Boom Mechelen Lier en het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Mechelen de krachten. De komende maanden staan verschillende activiteiten op de agenda om familiaal geweld onder de aandacht te brengen en zo het taboe te doorbreken.
 
Korte inhoud;
Op de dag voor Kerstmis krijgt de 34-jarige Leena (Noomi Rapace) het bericht dat haar moeder op sterven ligt. Het naderende einde betekent een terugkeer naar haar verdrongen verleden. Het verdriet over haar kindertijd heeft ze al die jaren weggestopt. Het dwingt haar om voor het eerst in haar volwassen leven de confrontatie met haar moeder aan te gaan.