09.05.2016

Nieuwsbrief voorjaar 2016


 

Vacature!

De Beweging tegen Geweld - vzwZijn is op zoek naar een tweetalige (NL, FR) halftijdse medewerker voor de uitbouw en coördinatie van een campagne rond seksueel geweld.

Op vraag van staatssecretaris van Gelijke Kansen Elke Sleurs coördineert vzw Zijn de ontwikkeling van een campagne rond de preventie van seksueel geweld bij studenten. Het gaat  om een  participatief  project waarbij aan  studenten van Hogescholen en/of Universiteiten wordt gevraagd  om  zelf een  campagnevoorstel  uit  te werken. We  concentreren  ons  hierbij  op  het concept ‘toestemming’. De campagnevoorstellen worden voorgelegd aan een jury en het winnende voorstel wordt effectief uitgewerkt.
 

 

Deborah Ostrega en Ernst Löw in concert!

Deborah Ostrega en Ernst Löw zijn twee artiesten die aangegrepen werden door de problematiek van familiaal geweld en gedreven zijn om hier ook iets aan te doen. Ze willen mensen die met familiaal geweld te maken krijgen, duidelijk maken dat ze niet alleen staan. Ze brengen hun gevoelens en ideeën over via hun songs.
 
vzwZijn richt samen met Deborah Ostrega en Ernst Löw mini-concerten in.
 
Met deze mini-concerten reflecteren we over familiaal geweld, we geven hierbij toeschouwers de ruimte om hun ervaringen te delen en zorgen ook voor ondersteuning door professionals. Het materiaal dat vzw Zijn ontwikkelt is steeds voorhanden en u kan na het concert even napraten met professionals en elkaar (als u dit wenst)
 
U krijgt de kans om het album en de mooie teksten te ontdekken in een intieme sfeer.
 
Bent u geïnteresseerd om een mini-concert te organiseren?  Neem contact op met mieke@vzwzijn.be
 
Studiedag: Tienerpooiers en hun slachtoffers, wie zijn ze en hoe gaan we ermee om? 
 
Dinsdag 7 juni 2016om 9u15 te 2000 Antwerpen - Auditorium De Stroming, Nationalestraat 111

De laatste jaren neemt het aantal tienerpooiers steeds toe, mensenhandelaars die tienermeisjes bewust aanhankelijk maken om ze nadien uit te buiten. Hun slachtoffers worden ook steeds jonger. Maar hoe worden tienermeisjes in de prostitutie gelokt? Wat is het profiel van de daders en slachtoffers? Wat kunnen we doen om de feiten te voorkomen? Hoe kunnen we de meisjes beschermen en de daders vervolgen? Verschillende sprekers vertellen er meer over op de studiedag georganiseerd door vzw Zijn en de provincie Antwerpen. We sluiten de dag af met een debat over de gecoördineerde aanpak van het probleem door overheid, justitie en hulpverlening.